Pàgines

diumenge, 23 de març del 2014

Manifestació i Setmana de Lluita Març 2014

Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades
L’aprovació, amb la majoria absoluta del PP, però amb el rebuig de la comunitat educativa expressada al carrer en diferents mobilitzacions i vagues, planteja canviar aspectes de l’educació que al nostre entendre són irrenunciables: un sistema d’immersió lingüística elogiat internacionalment, una autoavaluació i avaluació continuada (plantejant revàlides i avaluacions punitives externes comunes a tot l’estat), una educació inclusiva (creant itineraris i segregant l’alumnat de forma primerenca segons els resultats), la participació i representació dels claustres i consells escolars en la presa de decisions (minvant les seves funcions i transferint-les a una figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial)...
A Catalunya, el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades que posen en perill els fonaments de l’estat del benestar. A més de reduir la qualitat dels serveis, a tota persona empleada pública se li pren una paga extra, se li redueix el sou quan es posa malalta i se li pren un mínim del 15% de sou i de jornada si és personal interí o substitut. A més, el Departament d’Ensenyament, espera 15 dies en cobrir una substitució, va augmentar l’horari lectiu del professorat, està tancant línies públiques, quan a les concertades se’ls dóna de marge fins al final de tot el procés d’inscripció, i està acceptant sobre ràtios d’alumnes per mestre que signifiquen directament tancar grups públics i empitjorar la qualitat de l’ensenyament.
La Consellera Rigau està aplicant molts aspectes de la LEC introduint una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció...) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.
Per fer front a aquestes polítiques tant estatals com catalanes i perquè tenim dret a decidir quina llei d’educació volem, els sotasignats convoquem a defensar aquestes reivindicacions en les següents accions i mobilitzacions:
  • No aplicació LOMCE. Declaració formal d’insubmissió per part de la pròpia conselleria d’ensenyament.
  • No aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.
  • Cap tancament a la pública.
  • Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
  • Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana
Manifestació dissabte 29 de març a les 17h. a Plaça Universitat

Assemblea de docents i treballadores de l’ensenyament
USTEC·STEs (IAC) CCOO CGT








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada